"Etthundraåttio"

"Nu lär ingenting någonsin bli som det var förut"

Blåslagen hand, rödsprängda ögon, svullnader, olämpliga ord, hårda slag, tankad bil redo att dra.

Less, arg, besviken, kränkt. Det var fredag det.

"Fuck that shit"

Agerade chaufför igår och ville endast sätta ett skott i pannan på mig själv och några andra. Så aldrig mer ska jag skjutsa folk som aldrig kan hålla sig sams. Det är fan ett självmordsuppdrag. Man blir dessutom på så sjukt dåligt humör och less. 
 
I övrigt ska vi försöka vara ute ur lägenheten idag. Så det är tusen möbler ska bäras ner för tusen trappor..

"Welcome"

Tankarna kommer som ett brev på posten men alla känslorna är tomma. Less är förnamnet och skiten står på hög.  

"Regn, regn och mera regn"

Då var morgonpromenaden på 6 km gjord i regnet och jycken skötte sig exemplariskt vid alla hundmöten. Sen är det bara att tacka gudarna för regntäcket till hund, det underlättar verkligen en hel del när man kommer in sen igen. 
 
Jag har även en rätt smart hund, hon har lärt sig att efter promenaderna så ska leran på benen och magen duschas av, så hon går in på toaletten helt själv, ställer sig längst in i duschen och väntar på att jag ska komma och göra mitt. Haha. Ett riktigt charmtroll. 
 
Sen ber jag om ursäkt för allt hundsnack. Jag gör inte så mycket mer som sjukskriven. Har näst intill inget liv utöver det längre..

"Skönt att veta att vi inte kämpar förgäves"

Den bästa bekräftelsen man kan få är alltid av någon annan. Idag på träningen kom en underbar människa fram och berömde oss, för hon tyckte att Hera hade blivit så otroligt mycket lugnare och duktigare. Enligt henne hade vi tagit oss monster steg framåt. Vilket är skönt att höra då jag själv blir blind stundtals och tycker att jag står och stampar på ett och samma ställe. 
 
Hon såg oss på våran allra första träning med vännäs bhk. Då Hera var som ett skällande yrväder och ett monster i kopplet. Nu går hon nästan alltid fot trots andra hundar, är betydligt tystare och mer sansad. Går att ha lös runt andra igen och har bättre koncentrationsförmåga. Så hon har rätt och det är så kul att höra att andra märker det.
 
Så jag är stolt över både mig och Hera. För hon är allt ifrån en lätt hund. Hon är envis och en hård nöt att knäcka. Jävligt stark både psykiskt och fysiskt. Hon lägger sig inte i första taget. Så jag har en hel del att arbeta med. Sen blev jag bortskämd till en början. Då hon alltid gick lös både i skogen och i samhället, lyssnade alltid, gjorde aldrig utfall mot andra hundar, skällde aldrig ut någon.. kortfattat så lyssnade hon ALLTID. Sen kom hon upp i tonåren och blev ett jäkla monster. 
 
Men nu har jag fått det bekräftat. Jag kämpar inte i onödan för det ger resultat. HALLELUJAH.

"Jag kommer då inte att vara rastlös idag"

Dags att dra ut på en pw, sedan hundträning och efter det är det bara till att börja packa ner allting i lägenheten. 

"Miljöträning och shopping"

For in till Umåker för att kolla in alla vänner och bekanta som tävlade med sina islandshästar idag. Fick ångest för att jag inte tävlade själv men trivdes ändå och hade sällskap av Angelica.
 
Hera skötte sig näst intill perfekt runt alla hamburgare, hundar, människor och hästar. Några dragningar, i övrigt lyssnade hon kanon och satt lugnt och fint brevid mig mestadels. Det känns skönt att träningarna ger resultat och att hon trots sin natur kan behärska sig några kilon.
 
Det blev sedan en sväng på biltema då jag ändå skulle skjutsa Angelica till net on net. Köpte en sele till Mumin, ett retriver koppel till Hera, en godispåse som man fäster i jeanskanten vid hundträningarna och en till klicker till min lilla samling. För det är så fruktansvärt skönt att ha en klicker i varje jacka - då slipper man flytta över, tappa bort och söka varenda gång. Jag behövde endast lägga ut 74 kronor för allt det där.
 
Ska även in till staden på måndag, då ska jag dit en sväng till och köpa en spårlina. Kunde inte bestämma mig idag vilken av dom jag ville ha. Så nu ska jag läsa lite om dom för att se vilken av dom som är mest praktisk. Är helt ny på spårning. Så det ska bli spännande att prova på någonting nytt, det kommer att vara en perfekt träningsform för Hera dessutom.

"You told me to let go"

Flyttar snart, skaffar nytt, inreder på något annat sätt, bor in mig, vänjer mig, trivs. Vill på ikea, har tusen ideér och planer. 
 
Kan inte sova. Vad fan. 

"Är i ett riktigt inrednigshumör och mitt nästa kök kommer att bli grymt"

"Och så var det söndag igen"

Idag ska jag städa lägenheten, dra ett hemmaspa, avnjuta en rulltårta med grädde och strössel. Sen får vi se hur jag planerar resten av söndagen.
 
Jag har dessutom en hund som jag tror kan vara påväg att få kennelhosta igen. Så för henne blir det lugna puckar några dagar framöver tills hon slutar hosta. Sen får vi hålla tummarna på att det inte kommer några slembollar och att det bara är en vanlig förkylning. För vi höll inte på att bli av med den där jävla kennelhostan förra året, så det vill vi inte ha igen. Sen har jag en dam som inte är så duktig på att ta det lugnt heller, vilket är det viktigaste av allt för att kunna bli frisk ifrån den där skiten..

"Snart har jag även ett par helsvarta till min lilla samling"

Gustav är i USA och är snäll nog att köpa med sig dessa för 350 kronor åt mig. Jag har alltid velat ha ett par helsvarta men jag tycker att det är så svårt att få tag på ett par i Umeå.
 
Sen har jag även ett par vanliga vita höga, ett par vita låga i läder, ett par svart/vita låga och ett par svart/vita höga sen förut. Nästa par kommer att bli ett par helvita. Som dom svarta ovanför fast vita alltså. Men det får bli ett senare projekt.

"En skotertur till mjösjöstugan för lite grillning och skoterlek"

Lämna stugan som du vill hitta den
 
Conny och Hera
 
Världens finaste tjej
 
Frida bjuder på kakor
 
Grilla pinnbröd och koka bullens
 
Conny, Frida, Hera och Jacke
 
Samma liga plus pappa
 
Jag och Hera med öronen rätt upp
 
Kärleksparet
 
Jacke åker bräda
 
Dricka varm oboy och sätta fast skoterjagarn i ett träd
 
Det var påsk fint där
 
Sen blev det lite sista minuten grill innan hemfärd

"Snart äger även jag en vårjacka"

Nu är förhoppningsvis den här jackan påväg till mig från china. Jag betalde mindre än 200 kronor för den och det blev även fraktfritt.
 
Så snart slipper jag svettas ihjäl i min vinterjacka och jag slipper även frysa sönder i min skinnjacka. Med andra ord så har jag något alldeles lagomt för årstiden alldeles strax. Förhoppningsvis.
RSS 2.0