"Ska man sjunga - så ska det finnas tid för att sjunga fritt"

 
Jag minns när man var yngre. Betydligt yngre. Alla snackade om att flytta. Bort från Hörnefors. Vi hade alla någonting negativt att säga. Det var för litet. Det var för dåligt och framförallt så hände det ingenting, liten och dum skulle jag vilja säga.
 
I onsdags var det 10 månader sedan jag flyttade ifrån allting som jag har kallat för hem. I 10 månader så har jag saknat allting som har med det att göra. Det må vara litet och det händer kanske inte så mycket där alla gånger. Men det sitter inte i det. Det sitter i gemenskapen. Känslan att veta allting om ett samhälle och känna sig som en del av någonting. Kunna gå ut och bara på så sätt träffa ett tiotal människor som man känner, utan att behöva ringa och planera allting in i minsta detalj. Kunna vara spontan och dra ihop meningslösa möten.
 
Idag är jag minst 30-35 minuter bort ifrån allt det där enkelväg, vid laglig körning, 20-25 minuter ifall jag bryter ett par lagar. Mer än 8 liter bensin om jag sedan ska ta mig hem igen. Det är varken praktiskt eller speciellt billigt i längden. Man får inte direkt för sig att dra hem till någon och se film en timme, bara sådär.
 
 Alla jag umgicks med var och är Hörneforsare. Hörneforsare jag knappt ser av längre. Det är väldigt få i min bekantskap som bor utanför. Det är ett fåtal pärlor som vet vilka dom är. I Vännäs är jag en utböling där jag kan vandra runt hela jävla Vännäs utan att möta en enda jävel som jag känner. Eller som vet vem jag är överhuvudtaget. Sen är det självklart att det blir vad man gör det till.
 
Jag trivs jätte bra i våran lägenhet. Jag trivs jätte bra i stallet och allting runt omkring där. Men utöver det har jag inte speciellt mycket här. Jag saknar skogen och havet. Att bara kunna gå tio meter bort och ha kilometer långa skogsvägar att vandra runt på med Hera lös. Saknar att ha 10 minuters gångavstånd till två olika badstränder. Saknar alla otroligt grymma ridvägar. Jag saknar alla softa hemmafester, alla mysiga filmkvällar med bra folk, alla mysiga pratstunder vid elden med ett jävla pinnbröd i handen. Jag saknar att bara kunna ta cykeln till folk som jag bryr mig om och vill spendera min tid med. Jag känner bra människor här. Men jag passar inte in. Jag är en utböling och jag saknar att jag inte kan träffa min familj när jag vill.  
 
Så jag må bo i Vännäs. Men jag kommer alltid att vara en Hörneforsare. När jag har råd så ska jag skaffa lägenhet där. Om jag så ska flytta själv, utan Conny. Nog för att jag tycker att det kommer att vara hans tur att offra sig för min skull. Men alla Vännäsbor verkar vara jävligt rädda för förändring av någon andledning.

"Nu skiter jag i att runda hörnen på bilderna jag lägger upp - för mycket extra arbete"

 
 
 

"Hörneforsdagen levererade"

"Jag antar att de är jag som får ta fotändan..."

"Hera i sin nya badrock / frottétäcke"

 
Specialbeställd av Anna Lindberg för några veckor sedan, som gör både täcken och halsband. Så hon syr efter hundens mått och du får välja färger och design själv.
 
Och dom som känner mig lär nog bli chockade nu -  jag valde den här plommonfärgen istället för rosa åt Hera, det vita var en självklarhet. Men, det var ett par timmars velande mellan plommon och rosa vill jag lova. Men nu i efterhand ångrar jag mig inte för en sekund, Hera passar som en ängel i plommon. Då får min kärlek för rosa förbises.  
 
Så nu ska vi till stallet och skita ner oss. Sen blir det en dusch för både mig och min älskade H. Är så nyfiken på hur stor skillnad det kommer att bli på pölarna som Hera alltid dumpar av sig efter en dusch. Förhoppningsvis är dom minimaliska. Vanligtvis har man en hel sjö runt golven och halkrisken är enorm nämligen. Trots avtorkning och en stund under hårtorken.

"Judas har verkligen dom sötaste tassarna - speciellt då han spretar på tårna"

"Eukanuba chicken and liver - hel sjukt"

 
Det är ganska sjukt ändå. Sen jag tog över Judas så har det blivit foderbyte till den här maten. Han har en känslig mage och den här klarar han av och tycker om. Mumin är inget problem då han har stålmage och äter ALLT. Precis allt. Man får inte ha någonting i fred.
 
I alla fall så skickade mamma med en 2 kg påse med honom. Den går på 299 kronor. Nu den tog slut så köpte jag en påse på 10 kg idag. Den går på 699 kronor. Nu kommer vi till det sjuka..
 
För om du köper 2 kg påsar och ska komma upp i 10 kg, så får du köpa 5 påsar och då har du lagt ut 1495 kronor istället för 699 kronor. För 1495 kronor får du 20 kg istället för 10 ifall man går på 2 stycken 10 kg säckar direkt.
 
Man tjänar verkligen in brutalt mycket i längden på att köpa 10 kg direkt istället för att köpa tusen små. Så är det med alla foder på djuraffärer, men ändå. Det är så sjukt att det är samma mängd mat men blir ändå dubbelt så dyrt. Whats up with that?

"Jag blev less och gick lös med saxen på den här damen"

En av bieffekterna på kortisonen gjorde Heras päls riktigt risig i vintras. Så jag började ge laxolja och extra b-vitamin. Större delar av pälsen blev kanon direkt. Men sen har det varit envisare pälsbitar. Speciellt runt röven, svansen och sidorna på magen.
 
Runt sidorna på magen stack det ut mer än fem centimeter - rakt ut. Det var även så risigt att det var betydligt mycket ljusare än det vanliga och det såg "våfflat" ut, så jag klippte bort allting och det blev faktiskt bra chockerande nog.
 
Så det visade sig att när man klippte av det utstickande så var håret fräscht där det gick jämnt med kroppen. Så det har väl inte försvunnit på grund av att hon inte har bytt ut den pälsen. Så det växte bara ut "fräscht" på det förstörda eller vad man ska säga.
 
Dock kommer jag inte att vara och klippa i svansen och runt rumpa. Det får ta den tid det tar att bli bra, det är ändå ingenting man reflekterar över dessutom.

"Svar på en fråga"

Postat av: Funderande
om man inte har så mke pengar borde man väl inte handla så mke annat än de viktigaste? tänkte du och conny är väl inte fast anställda?
2013 - 18 - 08 @ 15:15:18 - "Har två katter här hemma som kommer att vara jävligt lyckliga inom en snar framtid"
 
Svar: För det första så förkortas mycket med mkt. För det andra så verkar du känna oss eftersom att du vet att vi inte är fast anställda. Vilket aldrig har stått någonstans. Så jag tycker att det är synd att du inte kan stå för ditt namn.
 
Sen tycker jag att det är bra att fråga ifall man undrar någonting. Nej, vi är inte fasta. Och vem fan får fast nu för tiden? Vi lever i en värld där tillsvidare är överanvänt. Men vi får fortfarande samma lön som alla andra vare sig vi har fast eller inte. Sen anser jag att ett klösträd är viktigt ifall man har två innekatter. Dom måste få ha någonstans att vässa sina klor på och ha en "egen" plats som bara är deras, dit dom kan gå då dom vill vara ifred. Som Hera då hon går till sin bur då hon är less. Att vara innekatt kan inte vara världens roligaste och kan jag förgylla det med ett jävla klösträd tycker jag att det känns som en ganska bra prioritering.
 
På 12 månader har jag endast köpt kläder till mig själv för 700 kr. Det var 24 månader sedan jag köpte en sminkprodukt sist. Den här månaden har jag endast tankat min bil med 400 kronor och kör inte bara för att köra. Jag har betalat den här månadens räkningar med den här månadens lön, och jag betalade även nästa månadens räkningar i förskott med den här månandes lön - för att jag kunde. Samtidigt som jag hade några tusen kvar efter det.
 
Så jag har full koll på min ekonomi och vad jag har råd med och inte då jag prioriterar vad jag tycker är nödvändig och jag prioriterar djuren före mig själv. För så att så länge vi har mat på bordet till både hos själva och djuren, toapapper att torka oss i skitan med, tandkräm att borsta tänderna med, hela kläder att gå i så har vi också rätt att unna oss lyx, precis som alla andra. För vi har koll på våran ekonomi och är inte ens nära att hamna i skiten.  
 
Så därför ska vi på IKEA i slutet av månaden, vi ska även bo på hotell i en svit med bastu, gå på spa och få massage för att sedan trycka trerätters middag. BARA FÖR ATT VI KAN!!!!

"Jag kommer alltid att vara min egen värsta fiende"

Jag kan inte sluta fundera på ifall mina hjärnspöken någonsin kommer att flytta ut. Skaffa sig något eget. Eller om dom alltid kommer att hyra ut i andra hand och komma instapplande när fan dom än känner för det.
 
Ifall jag alltid ska behöva vara beredd på att det KAN krävas all styrka jag har för att ta mig upp ifrån sängen på morgonen. Ska jag alltid veta att när jag är som lyckligaste kan en känslometeorit komma och slå mig kall och mörk, helt utan anledning.
 
Ska jag alltid behöva känna mig tom, otillräcklig och udda. Kommer jag alltid att känna mig som en ensamvarg som känner sig missplacerad överallt. Det verkar inte bättre. Alla återfall skapar nya ärr, Som gör varje resa svårare. Så just nu är energin låg och jag håller mig på min kant.
 
För sommaren har varit tuff och den har satt sina spår. Jag har säkert förlorat ett flertal människor som inte orkar med mitt avstånd längre. Jag har inte varit någon bra kompis och jag vet inte när jag kommer att kunna bli det igen. Jag måste först bli bra mot mig själv - vilket jag vet av egna erfarenheter är betydligt svårare än vad det låter,  
 
För jag kommer alltid att vara min egen värsta fiende.

"Har två katter här hemma som kommer att vara jävligt lyckliga inom en snar framtid"

Efter allt klös på sofforna och klättrande i gardinerna under kattbusen, bestämde jag mig för att införskaffa mig en sådan här jävel. Förhoppningsvis ska den kunna underhålla dom, båda är ändå uppvuxen med kattställning och har älskat dom kopiöst. Så jag är 99,9% säker på att det kommer att bli en favorit. Mumin lär ligga högst upp som en konung som han gjorde på vårat första rangelträd och Judas lär mysa in sig i lådorna.
 
Den är i alla fall 51x56cm bred och 186cm hög, original priset är 1690 kronor. Men dom har en kampanj där den nu endast ligger på 960 kronor. Så nog lär dom må mina små pälshögar. Största pluset är väl att dom kan ta sig ifrån Hera när dom vill, speciellt när hon är på ilet att äta katt är det roligaste som finns.
 
Det finns i alla fall på onstore.se och en beige kommer att komma hem till oss inom den närmsta veckan (3-5 dagar).

"New in"

För mig är telefonen som en accessoar och tycker att skal är förbannat roligt. Sen är jag en sådan som blir less ifall jag inte varierar.
 
Dom här två har jag varit sugen på jätte länge. Men inte velat köpa då min telefonjävel är svart. Men nu när den kommer att bli vit så kommer dom där två sitta som en smäck. Då kommer jag snöra alla mina mörka skal. Dom gör mig deprimerad. Svarta kläder och  svarta saker till djuren är bra skit. Men i övrigt ska saker vara ljust. Det livar upp och gör än inte lika nedstämd.
 
Tycker i alla fall att dom här två är så förbannat söta. Men som sagt vill jag inte bli less på dom. Så jag beställde även hem ett transparant skal för nedtoningens skull. Jag gav 70 kronor för alla tre skalen inklusive frakt dessutom - som fått.

"Man borde bara ligga under täcket"

Inte nog med att Sillen kastade av mig för första gången på två år, och löpte ett halvt maratonlopp innan jag fick tag på hjälp och fick fast honom, så har även någon av katterna spytt i soffan.
 
Så det är en sådan dag idag.. underbart.

"Efter att ha gått an som en duracellkanin"

Igår for jag och Stina och badade med våra älskade hästar. Men det kändes inte så stabilt då man har planer på att simma men Sillen tyckte att det var lägligare att ta dykarlicensen just då. Men roligt var det.
 
Lyckades sedan avverka hälften av fönsterna här hemma. Så dom är putsade, fina och redo för hösten och vintern. Passade på att ta den andra halvan idag. Bytte även gardiner överallt och storstädade hela lägenheten. Från topp till tå. Det tog några timmar, stressade även som en idiot för att hinna klart innan sambon skulle komma hem.
 
Trots att gardinerna var tvärt emot dom vi hade innan så märkte han ingenting. Så det var all stress i onödan det..
 
Har även fixat allting för skolstarten nu. Så det enda som fattas är ett samtal så att jag vet vart fan jag ska på måndag. Kommer läsa en kurs i Umeå, sen kommer jag att studera resten på närdistans. 
 
Men nu ska jag skiva upp vattenmelon, druvor, gurka och paprika och slå mig ned framför tvn och PLL.

"Let's go white"

Efter att ha lyckats spräcka skärmen tidigare i sommar på min iPhone 4 jävel är det dags att reparera skiten. Då den för stunden är rätt oduglig när touchen bara fungerar när den vill..
 
Då passar jag även på att göra den vit då jag tycker att det är tusen gånger snyggare än svart. Sen ser vi väl hur snygg den blir efter några omgångar i stallet bland skit och jord.

"Min guldgosse i alla väder"

"Medans grabbarna och Hera styr upp lastbilen för Näsmark gör jag de kvinnor gör bäst - FYNDAR"

"Kanske dags för mig och Hera att krypa ner mellan pojkarna och försöka sova iallafall"

"Together forever and never apart, maybe in distance, but never in heart"

 
När grabben har ett jobb där han måste sova borta ibland, så blir jag själv. Eller själv är jag aldrig. Jag har mina djur. Vaknar jag inte upp bredvid en tvåbenting vaknar jag alltid upp bredvid en fyrbenting. Men lite tufft är det. Speciellt då jag har en betydligt sämre period och hans närhet och hans famn betyder allt.
 
Men jag är otroligt glad att han trivs med det han gör och att han får göra det han trivs med. Även fast det resulterar i "ensamma nätter och dagar" för mig. 

"Var aktiv igår - hade näst intill ingenting att göra idag"

Min gårdag:
1. Lät katterna gå ute i selen en timme på morgon kvisten.
2. Städade och rensade kylskåpet. Diskade alla hyllor osv.
3. Startade en tvätt.
4. For och simmade med hästen i älven med jycken hack i hov (häl).
5. Lagade och åt middag.
6. Städade och organiserade förrådet.
7. Hängde förra tvätten och startade ett nytt lass.
8. Diskade.
9. Dammtorkade alla ytor i läggan.
10. Rengjorde alla skåpluckor.
11. Dammsög.
12. Skurade.
13. Hängde tvätt.
14. Duschade.
15. Deckade i soffan strax där efter.

Min dag idag:
1. Åt frukost och pillade naveln.
2. Gjorde ingenting.
3. Åt lunch.
4. Tittade in i väggen.
5. For och red med jycken i täten, som vanligt.
6. Tog en dusch.
7. For på affären.
8. Lagade middag.
9. Stirrade in i väggen.
10. Gjorde ingenting.
11. Tryckte en halv låda kubbar.
12. Gick och la mig.
13. Och nu stirrar jag i taket...

Vilket ös..

"Hittade ett par utslagna pojkar"

"Långhelg i mitt älskade Hörnefors"

For till Hörnefors i fredags och städade hela pappas tvåvåningsvilla. Som en överraskning när han skulle komma hem efter en vecka i Rättvik. Det tog över 10 timmar då jag även putsade fönsterna.

Så igår följde jag med mamma, syrran och Jacke till Häggströms och unnade mig ett par nya byxor (bild kommer). Sen blev de även en sväng på Fahlgrens där jag fyndade två grejer.

Väl hemma därifrån så for vi ut med båten till kolkajen (bilder finns i inlägget under) där vi grillade och hade det bra och så vidare. Blev även bjuden på glass av syrran på Norrbyskär. Underbart.

Idag har jag umgåtts med pappa. Vi har badat med Hera, plockat smultron och hallon, käkat mjukglass och ikväll ska vi ta de piano framför en film med glass och hjortron samt körsbär bara. Så de blir nog bra. Imorgon ska jag även klippa mig och färga håret på Stinas Hårmixeri. Så då ska kråkboet fixas. Sen far jag hem till mina pälsbollar och grabb.

"Mös med ena sidan av familjen igår"

"Vissa pratar i sömnen och andra skriker"

C - "VAD FAAAAN"
J - "Vad nu?"
C - "DET ÄR FÖR FAN SLADDAR ÖVERALLT HÄR"
J - "Vadå för sladdar?"
C - "JA MEN SER DU INTE DE ÄR JU SLADDAR SOM GÅR IN I VÄGGEN ÖVERALLT" (smeker tapeten och deckar igen)

"Från 1490 kr till 390 kr istället - rea rea rea"

Har insett att ifall man har djur som måste rastas och ridas fast det ramlar ner skit ifrån himlen, så har jag bestämt mig för att investera i nya regnkläder då mina andra mystiskt nog har försvunnit... Så just nu älskar jag rea. Då jag får super grejer för pengar som "skit" kostar annars.  
 
Känns underbart att få tåliga grejer då det behövs framförallt i stallet, så dessa två är hemklickade och dessa byxor med förstärkta och förböjda knän, är dom inte bara gjord för ridning så säg?
RSS 2.0