"Det var länge sedan nu"

För nu är ingenting som det var förut.

"Någon Vännäsbo som vet?"

Efter två månader där jag har fått vara någorlunda smärtfri har min rygg farit åt helvete igen. Bokstavligt talat. Det drar längs med hela nacken och upp mot skallen, så det känns som att jag har haft konstanta migränkänningar i tre dagar nu. När jag red i förrgår ilade det från nacken enda ner till svanken..
 
Jag orkar verkligen inte gå tillbaka till det här. Efter alla dessa år som hela skiten har pågått så trodde jag äntligen att det skulle ha blivit någorlunda bra efter alla läkarbesök och prover. Men icket.
 
Så nu undrar jag ifall man måste vara skriven i Vännäs för att gå till Roland (sjukgymnasten)? Har varken tid eller lust att börja pendla till Hörnefors flera gånger i veckan igen för rehab...

"För jag trivs i dom norrländska skogarna"

Tre tvättar är gjorda idag, Sillen är riden, stallet är gjort, lägenheten är städad. Så nu tänker jag ta en dusch och krypa ner i min onepiece. Sen kommer kvällen fördrivas med tidningen hästfocus, tända ljus och chai latte. Lite serier lär jag också hinna med samtidigt som jag dippar lite gurka.
 
Min hästvecka har då varit helt fantastisk. Sillen har gått så otroligt bra varenda pass. Älskar verkligen att jobba med den här underbara individen. Efter alla dessa år så blir jag fortfarande chockerad av vad han är kapabel till. Han slutar verkligen aldrig att förvåna mig, min älskade ögonsten.

"Ett par anledningar till varför jag fullkomligt älskar hösten"

1. Det är varken för varmt eller för kallt.
2. Jag älskar färgerna i träden.
3. Krypen är som bortblåsta.
4. Skinnjackan åker fram och används flitigt.
5. Halsdukarna och alla koftor åker på igen.
6. Sillen behöver inte bära något exemtäcke.
7. Hera svettas inte ihjäl.
8. Man kan dricka chai latte utan att brinna upp inombords.
9. Man får mysa ner sig i onepiecen igen utan att dö av värmeslag.
10. Det är perfekt ridväder.
11. Jag älskar att bära munktröjor/huvtröjor och det går att göra hela tiden under den här årstiden.
 
Som sagt, jag älskar bara hösten. Av tusen olika anledningar. Stora som små. Så trots att mörkret gör mig lite mer nedstämd än vanligt, så väger allting annat upp det. Helt oslagbart.

"Han må vara en 98a på papper, men i huvudet är han en 08a"

Efter åtta år tillsammans så är vi inga ungdomar längre. Nu i sommar blev min älskade 15 år. Men jag glömmer bort det så lätt då han beter sig som en 5 åring fortfarande.
 
Den enda skillnaden från när jag köpte honom som 6 åring, är att han är mognare idag. I övrigt så är det fortfarande lika roligt att bocka och sparka bakut enligt honom. Även enligt mig. Det har inte ändrats. Vi är lika tokiga och han har fortfarande lika mycket fanstyg i sig. Men han gör det med kärlek. Sen att han är mycket mindre än alla sina hästkompisar i stallet spelar inte honom någon större roll, han håller ändå samma tempo som dom stora grabbarna och den stora tösen.
 
Jag kan verkligen inte föreställa mig ett liv utan honom. En framtid där han inte är med mig. Men förhoppningsvis så har vi i alla fall 10 år till tillsammans. Men det är ändå en mardröm som besöker mig alldeles för ofta, att tiden snart är slut. En mardröm där alla mina djur deltar för den delen.
 
Mitt mattehjärta är det finaste jag bär på. Även min kärlek till min älskade pojke. Så trots att jag är dum i huvudet när jag har ångest, så hoppas jag att han orkar rida ut den här stormen med mig. För jag behöver hela min lilla familj! ♥

"Jag är inte fastkedjad i köket i alla fall"

Conny - Vad ska vi ha ifrån affären?
(Det vanliga rabblas upp)
Jenny - Du ska inte ha något fika på lördag då du fyller år?
Conny - Jo, jag kan ju kika.
Jenny - Tänkte mer om jag skulle baka något... ifall det behövdes några ingredienser?
Conny - JAHAA. Men du? Är det ens lönt? Du blir ju bara arg då du väl bakar och det inte blir som det ska.  
 
Tur han känner mig.

"Men döden åt folk som inte kan sitt jobb"

Startar morgonen med att torka en gigantisk spyhög mitt i vardagsrummet. Försöker snacka ur lite vett ifrån CSN, men har blivit vidareförd mellan fem människor och nu sitter jag i en jävla telefonkö. Ingen verkar ha någon koll på någonting.
 
Sen ska jag till skolan för att ha en lektion och sedan hål i två timmar i väntan på ett matteprov. Börjar fundera varför jag ens klev upp idag. Kan nämligen 20 % av det som kommer att komma på det där jävla provet, resterande 80 % är en ren smet för mig.
 
Vilken jävla dag. Blir då pannkakor med glass till middag ikväll, because I'm worth it. Sen en massa timmar med endast djurmys.

"Wake me up when it's all over"

Kan komma på tusen andra grejer jag hellre skulle vilja göra än att skriva en novellanalys om en jävla pälsjacka.
 
För i tre dagar har jag suttit med ett tomt word dokument som inte har fått enda ord inskrivet på sig. Det ska in innan 00.00 i natt. Det kommer aldrig att gå. Stirrar mig tom och får inte fram något. Jag som brukar vara bra på sånt här kommer inte på någonting alls.
 
För jag skulle hellre sälla mig ute i regnet, bli iskall och få känna att jag lever, för att sedan ta en varm dusch och gömma mig under täcket i flera timmar, samtidigt som jag lyssnar på Uriah Heep - Only Human och  Cher - You haven't seen the last of me tusen gånger. Eller bara fylla en termos full med chai latte och fara och sätta mig längst in i Sillens box medan han står och tuggar hö på ett överläskigt harmoniskt sätt.  
 
Allt känns bara överambitiöst och överskattat. Energin är noll och jag vill bara bära in en gigantisk jävla sten i lägenheten som jag kan lägga mig under. Som sagt, wake me up when it's all over. Om det går.
 

"Tvåhundranitton kronor och snart i brevlådan"

 
Då mitt nuvarande träns håller på att ha sett sina sista soldagar, bokstavligt talat, så kändes det som att det var dags för ett nytt. Så det blev det här för 219 kronor från emmi.se. Har kikat in det hela sommaren och varit dunder sugen. Speciellt då det är så prisvärt och dessutom galant då nosgrimman är "inbyggd" i nackremmen.
 
Sen är det inte så lätt att hitta svart utrustning med mässingspännen. Företagen har gjort så att brunt går med mässing och svart med silver. Så man får leta ihjäl sig ibland. Men snyggt är det och lite ovanligare då man vill sticka ut ifrån mängden.

"För att det har varit en förjävla värdelös start på det här året"

Innan förra fredagen så var det ett halvår sedan jag hade en panikångestattack sist. Nu har jag haft två stycken på 8 dagar. Två stycken som har vänt mig ut och in och har slitit mig i tur. Två stycken som har varit alldeles för stora. Under tiden jag hade den första ringde jag och pratade med pappa. Han hörde inte mycket av vad jag sa. Men han var chockerad att jag hade fått den.
 
Han tyckte att jag hade verkat så stabil och glad. Det enda jag fick ur mig var att det var vad alla hade trott dom 7 första åren av min sjukdom också. Ingen såg.
 
Skillnaden nu till förut är att jag har varken styrkan eller orken att dölja det. För jag har inte samma träning längre. Man faller ur efter månaderna man har ansetts frisk. När man väl får ett återfall blir man grön igen. Även fast man är en erfaren veteran och vet hur allt ska tillrättavisas och handskas.
 
För jag vet hur jag ska bli stabil och frisk igen.  Vad jag måste göra och hur jag ska gå tillväga. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta. Hur mycket jag måste offra och hur mycket jag kommer att missa på vägen. Allt kommer att handla om prioritering. Djur, skola och familj. Sen blir det åter igen ett test på vilka som är riktiga vänner och inte.
 
Det är enligt mig alltid lika spännande. Hela sommaren har varit ett frågetecken på när jag kommer att falla tillbaka, inte om - utan när. Redan då förlorade jag folk. Nu när skiten verkligen är här så lär väl "vänner" droppa döda som flugor i solskenet. Medan dom riktiga kommer att vara där dom bra dagarna och stötta mig dom dåliga.

"Jag och älskling har en lyxfredag"

"Håll utkik åt mig"

Då var jag klar med alla veckans inlämningar som den student jag är. Så då är det bara till att börja skriva på nästa veckas inlämningar... hejjaa mig.  Även ett matteprov nalkas då....... Men matte är helt okej ändå så länge man förstår det, det är bara synd att det händer så jävla sällan.
 
Utöver det är jag nästintill bara ångestdriven. Skakar och gråter. Men det kan även vända på en femöring och jag sitter som en nöjd femåring med en glass i handen. Så det är en riktig jävla bergochdalbana som jag inte vill stå i biljettkön i om och om igen. Men vad gör man då man aldrig slutar skrika då det går nedför.
 
I övrigt så får ni hörneforsare gärna hålla utkik efter en lägenhet som skulle kunna passa en student med djur. Har mina funderingar på att flytta tillbaka till Hörne nämligen. Vännäs är inte min grej.

"Fuck fucking fuck"

Och då var söndag här igen. En dag som man alltid utnyttjar till att göra så lite som möjligt på. Men även en dag som ger mig betydligt mycket mer ångest en vad övriga dagar ger mig. För då är det bara att börja förbereda sig till alla tvången och till alla måsten som börjar om på måndagen.
 
Men idag börjar jag i förväg. Kommer att spendera söndagen med att skriva en orsaksanalys som ska in på tisdag och jämföra två religioner utan Gudar som ska in på onsdag. Har insett att jag måste bli bättre på min framförhållning nämligen, har även investerat i en kalender då jag har en förmåga att vara smått förvirrad och ha noll koll. Har även fem sidor med grundpotensform att räkna, men inte begriper ett skatt av. Så det tänker jag endast blunda för just nu.
 
Kommer även halsa miljontals koppar med te för att försöka smörja upp slemklumparna som ligger och kittlas i halsen, har även en toalettrulle bredvid mig för att kunna samla upp det tio ton snor som samlas i min näsa och hjärna stup i kvarten. Men idag kan jag i alla fall prata, så det är ett plus. Febern är inte lika jävlig heller. Så det går framåt.
 
Men jag säger då det. Jävla söndagar. Fuck fucking fuck alltså.

"Och jag har inte behövt använda balsam sedan dess"

 
 
Jag köpte den här håroljan när jag var och klippte mig 5 augusti. Sedan dess har inte jag behövt använda balsam. Mitt hår tovar sig inte och är väldigt lätt att borsta igenom. Jag använder den näst intill varenda dag. Åtminstone varannan dag.
 
Den är väldigt dryg. Så på en månad har det bara försvunnit lite ifrån toppen. Helt magisk. Det bästa jag har köpt till mitt hår i alla fall. Så nu använder jag bara ett billigt ICA schampo och sedan får den här sköta resten.
 
Före så var mitt hår i ett rätt taskigt skick. Efter alla mina experiment med håret så var det väldigt torrt. Det spelade ingen roll hur mycket balsam jag dränkte det i. Det blev bara en rishög direkt jag gick utanför duschen.
 
Men det är inget problem nu. Totally awsome och jag rekommenderar den starkt. För 179 kr på en frisörsalong har du en likadan.

"För jag känner mig vilse här"

Man vet hur mycket man betyder för någon, när man har offrat allt för att kunna vara med den personen. Men den personen i fråga skulle inte kunna göra samma sak tillbaka.
 
Så jag ger upp. Är bara ledsen och besviken och vill bara hem till min familj.

"Aldrig någonsin mer"

Gör inte det här precis innan du går och lägger dig: Drick inte 3 burkar med cola, 2 glas med mjölk samtidigt som du trycker i dig en halv vattenmelonjävel, en hel satans gurka, en kartong med tusen vindruvor och en påse med grifflar på det.
 
Det resulterar i att allt i magområdet startar krig och det känns som att tarmarna ska åka ut genom arslet. Åh inte nog med det så sprang jag även upp fyra gånger i natt endast för att pissa. Det var som niagrafallen varenda gång. Tog aldrig slut.
 
Helt klart den värsta natten på länge..

"Conny vägrar låta mig ta in Sillen i lägenheten, så jag hittade en liten genväg"

Min nya favorit accessoar och även det vackraste som ligger på min smyckeshylla. 
 
S för Sillen och för hans riktiga namn Silfri såklart ♥
 
Flätan är gjord av upptvättat tagel ifrån hans svans.
 
Sen är det självklart att det behövdes en släng av lite bling i det hela, han är trots allt en av mina diamanter.
 
Självklart så önskar jag att jag vore så händig att jag hade lyckats göra det här helt själv, men det är ett önsketänkande. Det är beställt av Marlene Jarl från Karlstad. Det enda jag behövde göra var att klippa av taglet. Sen tvättar hon upp det och gör armbandet efter dina egna önskemål. Hon gör även berlocker samt blingar till pannband och nosgrimmor.
 
Priserna varierar efter vad man väljer till armbandet. Så som hjärtat med S:et i och blinget i flätan tillexempel. Men jag älskar verkligen hur personligt armbandet blir. Så nu kommer jag alltid att kunna ha en del av honom med mig, trots att jag inte får ta in honom i lägenheten. Så det är helt klart det vackraste och finaste jag har i "sak-väg" nu. Helt utan tvekan. Han har alltid och kommer alltid att vara min klippa.
RSS 2.0