"Jag hoppas att alla har haft en trevlig första advent"


Full kastrull hela dagen. Jobb från 07 till 13. Lunch hos pappa. Middag hos mamma. Städat lägenheten. Tvättat ett par tvättar och renbäddat sängen. Så nu ska jag ta en varm dusch innan jag kryper ned i pyjamasen. 

Sen ska jag bänka mig framför home alone och skratta hysteriskt. Som jag alltid gör när jag ser dom julfilmerna. 

I övrigt blir de rätt full kastrull i veckan också. Hormonspiralen ska sättas in i morgonbitti. På tisdag ska mitt hår få sig en omgång hos frisören. Filip kommer förhoppningsvis på onsdag. Jag fyller år på fredag och Sanne har någon hemlis planerad. 

Är dessutom ledig hela veckan. Vilket både mott huvud och min kropp behöver. Jag älskar mitt jobb. Men huvudet blir lite upp i varv ibland. 

"Jag hjärta han"


Jag fullkomligt älskar den här bilden på oss.så jag blir lika glad varenda gång jag ser den. Vilket är ganska ofta då den ligger som bakgrund på både min dator och mobil. 

Sen gör hela han mig lycklig. Så jag vill bara att de ska bli onsdag natt. Då jag äntligen får bli komplett igen. Med den finaste och den mest godhjärtade människan jag vet.

Men, tiden går så jävla sakta då man längtar till något och de är ett problem.

"De blir en rosa jul"


Påbörjat första advent lite i förskott då jag jobbar hela helgen. Kortpass i och för sig. Men helt ärligt kunde jag inte hålla mig ifrån de, för som ni ser har jag inhandlat rosa pynt i år, åh jag fullkomligt älskar rosa som dom flesta vet. 

Utöver de har veckan varit körduglig. Har dock förminskat min familj och är numera bara hästägare åt en. Inez åkte nämligen igår. De var ett tufft beslut att fatta, men de är både för hennes och mitt bästa. Så nu är de bara jag och Sillen igen. Som det ska vara, med Hera i sällskap. Två hästar blev för mycket. Inte bara ekonomiskt utan även psykiskt och fysiskt. 

Så även fast det sved i hjärtat, så känns de som att hundra ton sten lättade där ifrån på samma gång.. 

Men hon blir saknad. Den lilla tokfan. Men hon förtjänar någon som har tid att ge henne allt som hon förtjänar.

"Jag tror att våran framtid kan bli fantastisk"

"Jag har världens bästa mamma ♡"

Lämnade Hera hos Malin som snällt har ställt upp och agerat hundvakt idag och ikväll. Tack igen snälla du! ♡ 

Sen bar det av in till staden med min älskade mor. Som först bjöd på kinabuffe på eurasia. Åt halvt ihjäl mig som vanligt. 

Sen tog jag en lyckokaka. Eller hånkaka. För uppenbarligen så visste den att de är många bollar i luften just nu, åh att jag har världens sämsta tålamod. Jag vill veta allting NU. Speciellt alla "livsavgörande" beslut. 

Sen bjöd mamma på en 30 minuters massage, 15 minuter solning och sedan var de tänkt att jag skulle få klipp och färg, men de var tydligen inte idag hon hade bokat tid, utan nästa tisdag. Haha. Virrpannan. Men de var så underbara överraskningar/presenter. Bästa mamma. 

Så efter allt hon hade planerat så passade vi på att shoppa lite julklappar och andra nödvändigheter. Tillexempel den där tavlan med hundens regler. Så hädanefter så kommer jag att hänvisa till den, då folk som hälsar på ifrågasätter Hera. Haha. 

"De här med överraskningar"

Mamma har bokat mig från kl 12.30 idag och ett par timmar framöver. Detta har jag vetat sedan en vecka tillbaka. Men jag vet inte VARFÖR och det driver mig till vansinne. 

Speciellt när hon nyss ringde och sa att jag inte ska bära smink. Men att jag kan ta med mig ifall jag vill sminka mig efteråt???.... vadå efteråt???... efter vad???   

Så mycket frågor och så lite svar.. 

"Julmarknad i Ängersjö"

Som rubriken lyder så blev de en myssöndag med julstämning. Fick iallafall med mig honung hem till alla kalla vinterkvällar nu framför. Perfekt för mitt te och min oftast lite sköra hals. 
 
Åh även denna fina WC skylt fick följa med hem. Tack vare världens bästa mamma ♡.
 
Sånna här söndagar älskar jag iallafall. När saker och ting är stressfritt och man får strosa runt lite utan några måsten eller krav.

"Hästar på rymmen.."

...kan se ut såhär! 

Vilken jävla lördag. Släppte ut hästarna i morse kring 07. Allt var frid och fröjd. Så jag gjorde bort både mockning och vatten. 

Men sen hinner jag nästan bara komma hem så får jag ett samtal om att hästarna är på rymmen. Längs med e4an i snödimman dessutom.... 

Då har dom sprängt hela övre delen av hagen. Stolparna är av och allt är kaotiskt. Åh Sillen fick man som vanligt inte tag på, medan Inez och Dagur med glädje fångades. Men tillslut så var även kungen i rep. 

Sen måste dom planera sina helveten för fulländad tortyr, för jag har aldrig fått sånna samtal då de är varmt och solsken ute. Utan bara när det är storm, hagel, spöregn, snöstorm eller minus 25-30 ute. Så kort sagt så är det bara när de är pissigt jävla kukväder. 

Så inte nog med att man nästan ska dö i hjärtattack av ren panik, utan man ska även behöva frysa ihjäl varenda gång. 

Så efter fyra timmar i snöstorm, med sneakers och fingervantar, med hagbygge och hästjakt. Så kände jag inte av någon kroppsdel alls.

Man kan alltså dra den slutsatsen att stress och panik  inte utför dom ultimata valen, för den situationen man befinner sig i. Men jag får väl vara glad att jag kom ihåg att ta på mig ett par skor överhuvudtaget. Haha. 

"För nu är de fredagsmys"

Startade min lediga fredag hos frugan och Wilma. Och nog är jag med all säkerhet gudmor åt världens finaste lilla tjej alltid. Sen är de nog som Sanne säger.. de är nog jag som är pappan.. Hon har nämligen min näsa, älskar mat och är alltid hungrig. Sen hur de gick till kan vi inte förklara. Någon typ av jungfru grej? Eller som mens som kan synkas ihop ifall man umgås för mycket. Haha. Hur som... 

...efter en lång promenad i blåsten och kylan, med frugan, fröken W och gobjörnen Hera. Så blev det en lång varm dusch hemma...

..för att sedan krypa ned i en av mina onepiece. Försökte även stänga ute djuren så jag skulle kunna klä på mig ifred. Men som vanligt gick det inge vidare.. 

..men medan snön föll ute så har vi myst ner oss här. Med cola, chips och godis. Innan.. 

..jag tog vara på den nyfallna snön och for ut och sladdade lite innan hästarna skulle in. Just den här kurva gick väl sädär kan man säga. Det gick lite för brett och jag var lite för sen med att räta ut oss. Haha.

Sen vill jag så gärna gärna görna införskaffa mig något bakhjulsdrivet!!! För att sladda med framhjulsdrivet är som att bara borsta övre tandraden eller som att endast sminka halva ansiktet.. 

"Vilken jävla osis"

"Dagens höjdpunkter"

Att få ett sms från ingenstans av frugan där hon refererar en person till "fittludret", och jag förstår direkt vem hon menar. Haha. 

Att dom sätter mig och Tove på samma tur och i samma bil. Två hörneforsare som har ett lokalsinne av en dörr. Vilket resulterar i att vi nu har sett HELA östra ersboda.. 3 gånger om.

Att vi kommer till en tvätt 20 minuter efter avslutad tid, sen vägrar den där datastyrda dörren släppa in oss. Så vi fick ringa balticgruppen som skulle komma och låsa upp manuelt. 

Vi väntar i 20 minuter. Sen inser vi att de är en tjej som har gått in i tvättstugan. Så Tove bankar på dörren tills hon öppnar. 

En minut senare kommer hon från balticgruppen, enkomt för våran skull. Osis för henne fick hon ju vända tillbaka direkt, då hon hittade oss I tvättstugan och INTE utanför som de var sagt. 

De visade sig att hon egentligen skulle sluta då vi ringde. Så hon körde över hela stan i onödan och fick jobba över i 30 minuter för ingenting. Snacka om ett dåligt slut på dagen för henne. Haha. 

Sen att prata med Filip om den dagen han flyttar hit. Och hans första fundering är vart fan han ska ställa rallystolen och ölkylen någonstans i min lägenhet. Hahaha. 

Så jag tror minst sagt att när vi skaffar något som är vårat sen. Så måste vi nog se till att han får ett alldeles eget rum. Där han får ha det precis som han vill. Med rallystolar och allt vad de nu är. För jag vet inte om jag är så pass skicklig att jag kan inreda och få en gigantisk jävla rallystol att se bra ut. För det är som att stoppa in en gigantisk elefant mitt i en stilren ittala butik tillexempel. 

Men jag skulle faktiskt kunna leva med "en elefant i min ittala butik", IFALL de innebär att jag får dela säng med Filip varje natt ♡. För de slår allt i världen. För med tiden så kan vi nog förflytta elefanten till en mer anpassad miljö om inte annat. 

Så de så. Åh med de sagt så tänker jag utforska mitt kylskåp nu. För min mage är som vanligt ute efter något.. 

"Så pass trött att jag somnade ifrån inlägget"


Ligger och tittar på världens finaste kille. Nyduschad i en renbäddad säng. Känns s

- längre en så kom jag tydligen aldrig igår kväll. Haha. Helt slut tydligen. Höll på att somna ståendes i duschen också. Men de känns så skönt att ha den där lilla hörnan vid sängen. 

Så trots att Filip inte är här personligen alla gånger så somnar jag alltid lite lugnare och lite gladare. 

I natt har jag inte haft några mardrömmar heller. Åh de är första gången på flera veckor. Så jag hade väldigt gärna velat ligga kvar i sängen och bara glassa idag. 

Men snart så. Är han här personligen. Två veckor. Två hela jävla långa veckor.. det känns som döden ungefär.. 

"På mitt jobb som kategoriseras jag som galen av brukarna"

Brukare - Vad ska du göra när du kommer hem då? 

J - Jag ska hämta upp jycken och sedan bege mig till stallet och göra klart allting för kvällen. 

Brukare - Så du har hund OCH häst?! 

J - En hund och två hästar sist jag kollade i varje fall. 

Brukare - Jaha. Det fattas bara att du skaffar katt också då. 

J - Ehm.. ah.. 

Brukare - .... vad heter den? 

J - Dom heter.. 

Brukare - DOM?! Vadå dom? Är det fler än en?!?!

"Jobbfri måndag.."

..Spenderas såklart med kvinnorna i mitt liv. Drog med dom till stan då jag själv behövde fara förbi ungdomsmottagningen som hade drop in idag. Bokade tid för spiralen och förnyade p-piller receptet som jag ska utnyttja fram till insättningen. 

Sen shoppade frugan medan jag bar runt på lillan. Sen hamnade vi på stor coop där hon bjöd på den största pizzan jag någonsin har ätit. Som inte varit familjepizza då.. 

..Åh då blir man så här efterblivet glad ifall man kollar in frugans historia på snapchat. 

Men jag måste nog gå någon typ av kurs, där man får lära sig att agera seriöst då någon tar fram en kamera.. För det här håller inte.. 

Hur som. Har en extremt lugn vecka framför mig där jag bara jobbar tisdag till onsdag. Sen tar jag en välbehövlig långhelg. 

"Äh.. håll käften påre"

"För alla borde få ha en vän som henne!"

När jag sket i telefonen och var näst intill okontaktbar igår, så skrev frugan det där. 

Då får jag nästan ännu mer ångest. Att jag har sådan jävla tur med människorna som jag har i mitt liv, men ändå känner oro och ångest, utan att kunna klargöra helt och hållet varför.

Jaja. Jag är inte gjord för att agera perfekt jämt. De ligger inte i min natur.

"Mammor har nog någon typ av radar"

För att jag tror att min mor är tankeläsare. Plus att hon vet hur jag ska tröstas vid ångest. Världens bästa mamma ♡.

Hur som, så är de tur att de år en dålig dag och inte ett dåligt liv. Men som sagt, idag är de bajs. Åh jag saknar Filip extra mycket sånna här dagar. Hans varma famn och hans mjuka läppar är som lyckopiller ♡.


"Vitt ska det vara såklart"

Före..

..efter!

"För att han får mig att våga.."


..för lite mer än ett år sedan spelade jag in den här låten,  bland många fler. Men jag vågade aldrig lägga upp dom här, för allmänheten att höra. Jag gjorde dom privata och så var det med det. För dom var inte perfekta. Det låter inte som jag vill och jag vågar inte blotta mig. 

Så här är den. För min Filip. Som är min styrka och min svaghet på samma gång. "För hela mig älskar hela dig". Jag vågar blotta mig för han. Mina svagheter,  mina brister, mina drömmar, mina laster och allt som följer med mig. 

Så den här är för oss. Vår framtid och för allt vi kan tänkas möta. För vi kanske inte är perfekta. Men vi vågar. Och tillsammans kommer vi att klara av precis allt som vi kan tänkas möta. För vi är perfekta tillsammans och för varandra. Vi behöver inte vara perfekta någon annanstans. 

Så Filip Asplund. Jag älskar dig. Hela dig. Och jag vill uppleva allt bra, allt dåligt och allt mitt i mellan med dig. Glöm aldrig det. Och de finns ingenting du inte kan dela med mig. Puss min kärlek. 

"Fyra månader med den finaste jag vet..."

..och många fler ska de bli ♡.

"människans högra hand och bästa vän"

"När man går in på frugans blogg och läser det här"


"Tacksam för att jag har denna helt underbara makalösa människa i mitt liv! Det har gått drygt ett år nu sen vi lärde känna varandra och det har hunnit hända en hel del under tiden.. Vi har skrattat, gråtit, ätit (vräkt en hel del godis), deppat, festat, varit galna & impulsiva, hatat människor, älskat människor, hatat livet, älskat livet.. U name it. utan henne vet jag inte vart jag hade varit idag eller hur mitt liv hade sett ut, jag är så sjukt tacksam som har fått lära känna henne & som har henne vid min sida. Alltid. Oavsett. Hon har fått stå ut med mycket & får fortfarande göra det till o från tyvärr, hon säger vad hon tycker och jag lyssnar inte alltid på henne vilket jag borde göra vid det här laget och hon hatar när jag kommer hem till henne och är på rethumör och retas med henne (även om hon är dyngförkyld) men står ut med det ändå. Hon är en klippa, jag har henne att tacka för allt det senaste året & jag skulle dö för henne. 

Tack för att du finns min älskade vän!"

Och då jag är lika känslig som en hormonbombad gravid just nu, så gråter jag självklart floder i skrivande stund. Första gången jag läste texten så var vi på förlossningen. Även då grät jag en skvätt. Sen började hon "skrika" att hon minsann inte skulle föda något barn. Vilket hände rätt många gånger under dom där tre dagarna vi var där. 

Men! Vilken jävla fru, bästa kompis och högra hand jag har. Jag menar, efter ett år där vi näst intill har suttit ihop, hamnar jag i förlossningen med henne. Åh ser en unge komma ut från ett ställe som inte bör vara möjligt för en unge att komma ut ens. Jag menar, hur många människor skapar en sådan relation på ett år? Men folk har nog rätt om oss.  Vi är inte riktigt kloka. Våren vänskap är något utöver de vanliga och de finns absolut ingenting som skulle kunna skilja på oss. 

För vi är så lika men samtidigt så olika. Därav kommer vi alltid att kompensera varandra på ett perfekt sätt. Åh jag må ha Filip, min man. Men hon kommer alltid att vara min fru den här kvinnan. 

Och vi kanske inte delar samma blod. Men hon och lillan är familj för mig. Och jag skulle ta en kula för dom varje dag i veckan. Så det så ♡.

"Lagt ner 5 timmar på att städa idag"


Dammtorkat varenda pryl och varenda yta i hela lägenheten. Renbäddat. Tagit bort allt hår från klätterställningen. Diskat alla ljuslyktor. Osv osv. Orkade dock inte fota köket och sovrummet.

Men nu är de kanske rent i cirka en dag eller två. Innan djuren har satt sina fotspår igen. Dom är verkligen allt för mig. MEN, som pedant så är det egentligen inte logiskt att ha en familj som går på fyra ben och bär tio ton päls. Är i och för sig aldrig sysslolös, då jag ALLTID har något att städa och dammsuga..

Har tillexempel dammsugat och skurat alla golv 4 gånger den här veckan. Så det kan vara läge att söka hjälp. Men till mitt försvar är de vidrigt väder ute och Hera drar in ett ton med skit varje dag. 

Men nu är de läge att ta in hästarna iallafall innan jag lägger mig nyduschad i den renbäddade sängen. Det är bara Filip som saknas för att det skulle vara perfektion faktiskt.

"välkommen..""Filip Asplund - The love of my life"


Hur, var, när träffades ni? Hur fungerar de när ni bor så långt ifrån varandra? Är de inte svårt att lita på varandra? Och jada, jada, jada. 

》♡ Första gången jag träffade Filip var nyårsnatten från 2014 till 2015. Han var rätt full och jag hade jätte svårt att tyda hans värmländska. Vi skakade hand men jag uppfattade aldrig hans namn. 

》♡ Andra gången jag träffade honom var i somras. Sjätte juli för att vara exakt. Jag såg fram emot en lugn kväll i soffan då de regnade ute. Men Sammy ringde och bjöd med Sanne och mig ut på en båttur för att grilla. Jag stenvägrade och Sanne tjatade tills jag gav upp. Så jag for sur, bitter och allmänt otaggad till båthamnen. Där vi mötte upp Sammy och ett flertal andra. Bland annat Filip. 

》♡ Sen ska jag inte gå in på detaljer. Men från den tionde juli så har de varit han och jag. Åh jag kommer aldrig att glömma det datumet. Någonsin.

》♡ Sen att bo 80 mil ifrån varandra och behöva planera in i minsta detalj för att kunna träffas, de är jätte jobbigt och sjukt krävande. Ett rent helvete faktiskt. Man vill ju ha varandra nära och få somna och vakna upp bredvid varandra. Sen har vi det här med saknaden, saknaden som gör så fruktansvärt ont. För det är något som jag gör hela tiden, saknar honom. Varje sekund av varje dag. Hela tiden. Dag som natt. 

》♡  Sen finns de ingen människa som jag någonsin har litat på, som jag litar på Filip. Mitt förtroende och min tillit till honom är enormt. Vi kan prata om allt och direkt vi har någon fundering så frågar vi. Därav är de aldrig några frågetecken. Sen tar vi hänsyn till varandra oavsett vad vi gör. Så nej. Avståndet har ingenting med förtroende och tillit att göra. 

》♡ Är man med rätt person så ska man aldrig behöva vara orolig. Åh det behöver jag inte. För Filip är den mest fantastiska och godhjärtade människan jag vet. Åh jag är så lyckligt lottad som får dela mitt liv med honom. 

》♡ Så kort sagt. Älskar man någon och de är rätt,  så får man det att fungera. Vare sig de är under samma tak eller 80 mil ifrån varandra. Åh kan man inte lita på varandra, då är de nog inte rätt heller. 

"En ledig måndag"


Åh de har inneburit hemmaspa, där jag både har suttit med hårinpackning och ansiktsmask i en längre stund. Varit och hälsat på frugan och bebben. Där de bjöds på gott fika och min familj, som även dom ville kika på bäbis. Mamma anser att ifall jag är gudmor så bör det innebära att hon är gudmormor. Det låter väl rätt vettigt om inte annat.  Så den där lilla tjejen där uppe har många som värnar om henne. Sen ska hon självklart bära en body med lilla my på ifall tant Jenny får bestämma. 

Utöver de fick jag och Hera oss en trevlig promenad på tuppis, med min favorit färg på himlen. Har även hunnit städa lägenheten som nu doftar nyskurat. Även trapphuset fick sig en däng av mopp och dammsugare. 

Så nu har jag bara ett måste kvar och de är att fara och göra stallet. Vilket innebär att det ska mockas och tas in hästar. Sen ska jag skalla kudden, ta ett sista samtal med Filip och sen hoppas att jag får sova utan mardrömmar. 

För imorgon börjar en ny arbetsvecka. Fast jag inte ens har återhämtat mig från förra veckan. Men vad är de man säger.. pengarna ska in? Jaja. Tur jag trivs där.

"Då eftermiddags promenaden är extra mysig"RSS 2.0