"Tänk att jag.."

..kommer att få vakna upp såhär varje morgon nu. Det känns helt overkligt. Mina älsklingar ♡.

"Nu är de kaosets rike hemma hos oss"

Så de blir inge tv på ett tag tror jag. 

Men katterna är nöjda iallafall. 

Kartonger i överflöd. 

Proppad hall. 

Det var en gång ett vardagsrum.. 

Sen har vi börjat inleda kaoset i köket också.

Men de är tur att jag har världens bästa älskling som försöker organisera upp där hemma medan jag själv jobbar ikväll.  

"Pappa och Hera"


Pappa är hundvakt medan jag är här i K-stad. Så han skickade en bild igår, åh de verkar inte gå någon som helst nöd på henne, haha. 

Finaste prinsessan, som tydligen lägger sig i hallen vid ytterdörren och väntar på mig till och från. Hon vet alltid på ett ungefär när jag kommer hem från jobbet efter att jag har lämnat henne hos pappa, så hon känner sig nog ganska bortglömd just nu, mattes älskling ♡. 

"Utöver 530 värmeljus på IKEA så.."

..kom vi även hem med ett nytt rumsbord. Mitt nuvarande kommer inte att få plats mellan divanerna på Filips soffa. Och Filips nuvarande är helt i glas utöver benen. Det innebär att vi inte kan inte gömma bort TV-dosor eller någonting. Så de fick bli ett nytt. Då jag måste kunna gömma bort grejer..

Sen köpte vi två sånna här byråer som vi ska ha på varsin sida om sängen. Då vi kommer att använda Filips säng som har förvaring i sängstommen, så kan vi smacka upp dessa istället för nattduksborden. Så de blir perfekt med mer förvaringsmöjligheter. 

Sen är det kul att få köpa nya grejer tillsammans. Så att vi får göra det till vårat hem där även Filip får känna sig delaktig. Min fina älskade. Sen har vi en bra deal där han sköter tekniken och jag får göra vad jag vill med inredningen. 

Men igår upptäckte vi att det är två saker som kan krocka lite med varandra. Haha. Ren problematik. 

"Anlände till Karlstad igår"

Framme i Karlstad. Även fast det tog längre tid en väntat. Skulle vara framme 10.20 men istället var jag inte framme fören 12.10 igår. 

Något förbannat jävla timmertåg hade spårat ur. Så jag blev fast i Laxå. Där jag fick stå utomhus i en timme, med ett tiotal andra stackare och vänta på en ersättningsbuss till Degerfors. Där jag sedan fick sätta mig på ett nytt tåg vidare till Karlstad. 

Men nu är jag här och vi har redan hunnit shoppa på ikea bland annat. Nog för att de snart öppnar i umeå, men folket lär väl vara som blodiglar på hela butiken dom första månaderna, så de är bättre att avvakta där tills hysterin har lagt sig lite. 

Även idag kommer de att vara fullt upp. Sen ser de ut som att en terrorist har bombat Filips lägga. De är praktiskt taget omöjligt att ens leva ett normalt liv här just nu. Haha. 

"Dag 3 - Mina största laster"


Mina största laster är min sjukdom. Dom som känner mig vet redan det. 

Jag blev iallafall diagnoserad när jag var 17 år. Då måttade dom även att jag hade varit sjuk sen 10 års åldern. 

Men jag fick iallafall allting på papper när jag var 17 och fick se det hela på svart och vitt -  att jag led av svåraste gradens depression. Jag hade fått sjukdomen, vilket innebar att kroppen inte längre producerade vissa ämnen. Ämnen som får oss att kunna tänka positivt, se utvägar och känna hopp. Åh kan man inte göra de så kommer man tillslut till en punkt där man inte vill leva. Mer behöver jag inte säga. 

Jag fick iallafall effektiv hjälp av både läkare, psykolog och kurator i ett års tid. Vilket innebar 4 besök i veckan. Och pappa skjutsade mig och såg till att jag tog mig in på varenda besök, varenda gång. 

Jag fick för övrigt medeciner som till en början fick mig att må mycket mycket sämre. Mediciner som först gick åt motsatt håll innan det gick åt rätt håll. Bara det gjorde att jag nästan gav upp. Det tog två månader innan det började lätta. Dom fick mig även att spy och svimma som gräddet på moset. 

Sen är de en lång historia på en mycket lång väg. Så det var tur jag hade vänner och familj som hjälpte mig på alla tänkbara möjliga sätt. Det hade aldrig gått annars. 

Jag lider fortfarande av depression. Kroniskt. Det innebär att de kommer i vågor och att jag alltid har små bieffekter i vardaliga saker. Men det är inget som syns eller påverkar mig i övrigt. Sen har jag laster som kommer i värre perioder och dom påverkar lite större, men som tur var är dom inte där jämt. Men här kommer mina största laster: 

● Jag blir extremt lätt trött
● Jag har både generell och panikångest
● Jag har mardrömmar
● Jag lider även av beslutångest. små lätta val för andra kan vara gigantiska för mig
● Min kropp kan fortfarande inte producera ämnet själv
● Jag överanalyserar det mesta
● Större förändringar är jätte jobbigt för mig psykiskt då jag är en rutin människa
● Jag har jätte svårt att slappna av då jag alltid känner en mindre oro, utan att kunna svara på varför. 

Och så vidare. Sen ifall man slänger upp det sådär så ser jag verkligen inte ut att vara en rolig människa. Men allt de där har även fört med sig bra saker. Sen har det gått 6 år sedan jag fick diagnosen. Så jag tacklar allting där ovanför väldigt bra. Så dom allra flesta gånger kan jag lugna mig själv. Jag kan föra en inre dialog med mig själv och komma fram till att det bara är hjärnspöken som får mig att känna den där oron, ångesten och den där rastlösheten. 

Sen har jag inte dom där lasterna jämt, långt ifrån. Det går i vågor och märks för det mesta aldrig utåt när jag lider av det. För jag sköter jobb och lever precis som alla andra. Skillnaden är väl att jag tänker mycket mer. På allt. 

I övrigt är jag en glad, humoristisk tjej som oftast bär upp alla andra. Sen tar jag livet med en klackspark och har lärt mig under dom här åren vad som betyder någonting. Så folk som tar mer energi en vad dom ger skiter jag i, och det underbara och rogivande ligger i små och vardsliga saker. 

Och jag älskar min familj och mina vänner. Jag älskar min pojkvän som är den mest stöttande människan jag har mött. Jag älskar mina djur. Jag älskar naturen. Skogen. Havet. 

Jag älskar kort och gott mitt liv och jag försöker leva det på bästa möjliga sätt. Och alla har vi laster. Men låt dom aldrig hindra er från att vara den ni vill vara. 

Ta hand om er och var rädd om det som får erat liv underbart ♡. 

"Veckans lediga dag igår.."


..och jag lyckades ändå vara någorlunda effektiv. 

○ pressade egen apelsinjuice.
● städade lägenheten. 
○ pjöllrade i stallet. 
● frugan och guddotter kom. 
○ började rensa bland alla mina kläder. 
● fick expertishjälp av hera (not). 
○ beställde pizza. 
● mätade hela vardagsrummet. 
○ donerade kläder till Afrika via humana. 
● köpte b&j som belöning. glassen alltså. 
○ körde hem mina favoriter. 
● hjälpte till att flytta på adams stendöda bil. 

Sen avslutade jag kvällen med att planera en massa med hjärtat mitt. Så nu blir de att jobba kväll idag och imorgon. Sen blir de ett dagspass på söndag. För att sedan sätta mig på nattåget till karlstad 22.00. 

Så snart får jag återförenas med min livskamrat igen. För att pussas, kramas och packa en massa. För att sen på torsdag sätta kurs mot umeå igen. Han och jag. Vi två. 

SÅ SNART ÄR VI SAMBOS, WIE! ♡

"Långhelg"

F R E D A G :

Ledig fredag på en ledig helg. Hur är underbart är inte de? Långhelg av bästa sort ju. 

Så jag kickade igång dagen med stallmys och intervaller i pudersnön med både häst och hund. 

För att sedan avsluta fredagen med skinkpiroger och loppis i nordmaling. 

L Ö R D A G :

Medan lördagen startade sämre. Pga att mina hjärnspöken hade årsmöte. Men efter ett långt samtal med min älskade som är den mest stöttande människan jag har mött, så tog jag mig tillslut ut sen. Så vid 23 tiden for jag till dartklubben. Där jag spelade biljard konstant i fyra timmar. 

Jag fullkomligt älskar det. Så de var skönt att få spela igen. Sen att spontant få gulliga sms av hjärtat, de gör livet underbarare på alla sätt och vis. 

Hur som. Det var skönt att få en mysig helg. Det behövdes. Speciellt när den här veckan erbjuder jobb 6 av 7 dagar. 

"Svar på en fråga"


Hallå där. Njae, det har tyvärr inte blivit bättre. Iallafall inte för mig. Mina föräldrar har haft katter i hela mitt liv. Och jag skaffade egen direkt efter att jag hade flyttat hemifrån. 

Första gången jag tog allergitester, mot bland annat katt, så var jag 15 år. Åh då kollad jag pga att jag alltid var sjuk, trött, allmänt dålig och hade svårt att andas. Men jag hade ingen allergi mot någonting överhuvudtaget då. 

Men då jag fortfarande alltid är sjuk, trött, allmänt dålig och fortfarande har andningssvårigheter, så tog jag nya allergitester nu i höstas och då visade testet mot katt positivt. 

Så hur jag påverkas av mina katter är svårt att veta egentligen, då jag var dålig redan innan jag blev allergisk. Det enda som jag vet helt säkert är att mina luftvägar öppnar upp sig då jag befinner mig på ett ställe som är utan katter en längre tid (ett par dagar). 

Sen ifall du vill ha en katt, men inte vill skaffa en naken, så köp en sibirisk. Dom ska vara allergivänliga nämligen. Sen om de stämmer är jag inte helt 100 på. 

Men jag hoppas det här var till någon hjälp. Ta hand om dig. Kram. 

"Bilder från 2010 - 2013 / kan inte låta bli att sakna mitt mörka hår"

 
 
   
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Dag 2 - Mina rädslor"


1: Bli gammal - Det skrämmer skiten ur mig. Alltid gjort och kommer alltid att göra. 

2: Myror - Jag klarar inte av dom. Små och "oskyldiga"? Jo just. Dom attackerar i flock. Tar sig in överallt och kan bära 30 gånger sin egen vikt. Det är INTE oskyldigt. 

3: Brinna inne - För att vakna av att brandlarmen piper och huset står i lågor är en återkommande mardröm för mig. Hur i helvete ska jag få ut alla djuren? Jag får panik av bara tanken. 

4: Höjder - Behöver jag ens säga något mer? 

5: Förlora dom jag älskar - måste vara den största rädslan av dom alla, tillsammans med att brinna inne och inte kunna rädda alla. Så jag har en ständig ångest att någon jag älskar ska gå bort. Både tvåbenta och fyrbenta.  En klump i magen som ALDRIG försvinner. Jätte jobbigt. 

"Dag 1 - En bild på mig + 10 fakta"


1: Jag bär alltid nagellack. Vare sig det är färgat eller genomskinligt. 

2: Jag är en väldigt aggresiv chaufför i trafiken. Det finns nämligen ingenting som kan reta upp mig så jävla mycket som idiotiska dumjävlar till cyklister och sengångare till bilister. 

3: Jag är allergisk mot katter och har 3 stycken. 

4: Jag har jätte mega dunder svårt för stora förändringar. Trots det, så känns det helt fantastiskt och underbart att bli sambo och starta ett helt nytt liv med min stora kärlek. 

5: Jag kan äta hur mycket som helst och det syns aldrig på min kropp. Peppar peppar.. 

6: Jag har väldigt många ärr som syns. Men desto fler som inte gör det. Och det är dom ärren som alltid kommer att påverka mig och sätta mina gränser. 

7: Jag fullkomligt avgudar krämbullar.  

8: Jag har jätte lätt att stressa upp mig. Och inte nog med det så blir jag på förbannat dåligt humör när jag är stressad. Är jag dessutom hungrig och har lågt blodsocker på det... 

9: Min drömbil är en gt500 shelby från 67. Så ifall jag någonsin blir rik så vet ni vad jag kommer att investera i. Det och ögonlaserbehandling. Amen. 

10: Jag är faktiskt ganska smart. Det är bara synd att jag har en förmåga att prata före jag tänker alldeles för många gånger. 

"Bara för att jag kan"

 
Men jag kommer att hoppa över dom jag tycker är tråkiga. Typ -"vad jag tycker om storbloggarna". Saken är att jag hade inte kunnat bry mig mindre.
 
Dag 1 - En bild på mig + 10 fakta
Dag 2 - Mina rädslor
Dag 3 - Mina största laster
Dag 4 - Vad jag är mest nöjd med när det gäller mitt utseende
Dag 5 - Mina största misstag

Dag 6 - Min favoritplats
Dag 7 - 20 saker som kanske inte alla vet om mig
Dag 8 - Detta finns alltid i min väska
Dag 9 - Vad jag tycker om min kropp
Dag 11 - Någonstans jag vill åka
Dag 12 - Saker som gör mig frustrerad
Dag 13 - Vad jag vill med min framtid
Dag 14 - Berätta om din familj
Dag 15 - Något som gör mig glad
Dag 16- Bild på mig från ett år tillbaka
Dag 17 - Min favoritdag på året
Dag 18 - Det här jobbar jag med
Dag 19 - Vad jag tycker om dagens samhälle
Dag 20 - Ditt bästa minne
Dag 21 - En vän jag inte skulle klara mig utan
Dag 22 - Det värsta du varit med om
Dag 23 - Visa mitt favoritplagg
Dag 24 - Berätta om en rolig resa jag varit med om
Dag 25 - En person jag skulle vilja byta liv med för 1 dag & varför
Dag 26 - Något jag är beroende av
Dag 27 - Vem jag smsar eller ringer när jag är nere
Dag 28 - Saker jag vill ändra med mitt utseende
Dag 29 - Saker jag inte klarar av
Dag 30 - Mina favoritparfymer och skönhetsprodukter
Dag 31 - Hur är jag som person
Dag 32 - Någonting som har ändrat mig

"Ge mig mer snö"


Nu får de gärna komma mer snö. Den som redan finns räcker för damen här ovanför. Men inte för mig. 

Jag måste få sätta mig  bakom styret på skotern snart, åh bara få gasa tills det rasar. Jag har en sådan fruktansvärd abstinens att jag får ångest. 

Sen är det faktiskt så att ifall det är vinter så ska man ha snö upp till bröna direkt man avviker ifrån vägen. Man ska köra fast med bilen på uppfarten efter en natt med snöstorm. 

Annars kan man lika gärna flytta till skåne och klippa gräsmattan i December... 

"Rosa går alltid hem"

Så oerhört skönt att vara uppe på hästryggen igen. Efter sjuka och tappsko. 

Dock så verkar jag behöva skaffa skridskor till både han och Hera. Det lär inte bli mycket vettigt gjort i "vinter" annars. För trots broddar och klor så halkade vi för det mesta bara runt idag. Jävla blåis. 

Utöver de så är jag lur på att jag är påväg att få öroninflammation på vänster öra. Åh bättre blev de inte av att jag red utan skydd för öronen idag. Fröken einstein. 

Så nu är de bara att ladda upp för en mördarvecka med trasig hals och skadat öra. Jobbar precis alla dagar förutom torsdag nämligen. Alltså 6 av 7 dagar vilket alltid är lika rogivande..

"Då tar vi en sista tur i 2015"

》Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? 
- Jag var åskådare och stöd på frugans förlossning. Vilket innebär att jag såg ett nytt litet liv komma till världen, från en annan kvinnas vagina. Det vill jag lova att det har aldrig någonsin hänt förut. Och lär aldrig någonsin hända igen. Men snacka om en häftig upplevelse. Sen att jag dessutom fick äran att klippa navelsträngen och klä på den nyfödda babyn hennes första kläder, det har aldrig hänt förut det heller. Älskade frugan och älskade Wilma. 》Höll du några av dina nyårslöften? 
- Mitt löfte om att bara äta godis och dricka coca cola på helgerna? Hahaha nae. Det är väl ungefär femte året i rad nu som jag misslyckades med det löftet.. 


》Vilket eller vilka datum kommer du att minnas ifrån 2015? 
- Jag kommer aldrig att glömma natten från 9 till 10 Juli. Det är mitt och Filips datum ♡. Sen kommer jag självklart aldrig att glömma Wilmas födelsedag heller, 22/10 ♡. 


》Har du varit sjuk eller skadat dig under 2015?
- Helt frisk kommer jag aldrig att bli. Åh skadat mig har jag också gjort. Jag är trots allt som en vandrande naturkatastrof. Och i år har jag fått en del nya ärr på kroppen. Det största är från i somras då jag drog en vurpa med cykeln och slog upp knänet. Det var en blandning med att Hera drog och att jag samtidigt fastnade med väskan i sadeln. Det slutade med en natt på akuten efter att jag hade haltat omkring tillräckligt länge på firmafesten.


》Ditt bästa köp i år? 
- Helt klart min samsung galaxy s6. Dock hann jag bara ha den i 6 veckor, sen låg den kvar i en vattenpöl i stallet efter utsläpp av hästarna en morgon, medan jag själv for och jobbade en hel dag... sedan dess har den agerat lite speciellt vid alldeles för många tillfällen. 


》Vad spenderade du mest pengar på?
-  Ja alltså.. utöver måsten som hyra, bensin och djuren, så spenderade jag alldeles förmycket pengar på mat. Skräpmat. Så en tyst minut för alla stålar som försvann ner i magen och aldrig återfanns igen.. 


》Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- Massor. I år fick jag ett jobb jag trivs på. Jag träffade Filip. Jag blev gudmor. Jag fick bevittna två fina vänner gifta sig. Djuren höll sig friska och skadefria. Osv osv. Vad mer kan man begära. 


》Vilka låtar kommer du att minnas ifrån 2015? 
- Du swipa höger och shots and squats. 


》Var du ledsnare eller gladare i år i jämnförelse med tidigare år? 
- Jag hade en dålig start på året. Men sen kastade jag ut lite skit och världen blev en mycket vackrare plats att leva på. Så gladare. Absolut. Speciellt efter att jag träffade mitt hjärta. 


》 Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre? 
- Mer fritid. Mindre idioter. Bättre hälsa. Bättre sommarväder och bättre skoterföre. 


》 Har du några planer för 2016?
- Skapa ett liv med Filip. Ta hand om mina nära och kära. Umgås mer med mina vänner istället för att alltid jobba arslet av mig på ett eller annat vis. Kort sagt, släppa efter på alla måsten och njuta mer av livet. För jag har bara ett. 


》Hände det någonting som du gärna hade hoppat över 2015? 
- Faktiskt. Jag har aldrig någonsin varit påväg att krocka med något vilt i en hastighet över 50 km/h. I år, inom loppet på en vecka, så höll jag på att krocka med tre älgar. Det var på fitthåret båda gångerna. Första gången var på wheels, påväg hem mitt i natten i dimman, med pontiacen. Vi var fullsatt i bilen och Sanne var höggravid. Inga bälten.

Tillslut hör jag Alex utbrista att de var här någonstans Erik hade berättat att de fanns två älgar på fel sida om stängslet. I samma veva ser jag två skuggor i dimman, ställer mig stenhårt på bromsen och ser kort därefter två bakben ovanför huven. Det var så satans nära jävla ögat att vi skulle plocka den satans jäveln. Åh den var inte ensam. Den hade även en vän där i helvetet. (Ursäkta språket) Jag var helt ärligt påväg att både spy och skita ut hjärtat på samma gång. 

Dom blev ungefär lika rädda. Så den ena älgen sprang med huvudet rakt igenom stängslet. Medan den andra försökte hoppa över och voltade till andra sidan. Men dom klarade sig. 

Exakt 7 dagar senare påväg hem från jobbet en kväll, så höll jag på att plocka den tredje. På ungefär samma ställe. Den hoppade mitt framför bilen i 120 km/h den satan. Så den höll på att plocka högra framlyktan med kläven i förbi farten. 


》En resa du inte glömmer? 
- Jag kommer aldrig att glömma min och frugans spontanare till Karlstad (skoghall). Utan pengar och med en dag till godo. Vi tog bara vårat pick och pack, tryckte in det i skuffen och började köra klockan 4 på morgonen. Från det ena till det andra. Det var en underbar semester med mina fyra hjärtan - Filip, frugan, Hera och Wilma som just då låg och göttade sig i frugans mage. 


》Vad blir dina löften 2016? 
- Ja de här med att äta nyttigt går ju alltid åt helvete. Så i år tänkte jag på ett löfte om att ta trapporna istället för hissen på jobbet. Då kan jag fortsätta äta och ändå jämna ut de lite. 


》Tror du att 2016 blir bättre en 2015?
- Självklart. Hell yeah. Abso-fucking-lutely. Självfallet. Klart som fan. JA DET BLIR DET. Hur vet jag det? För jag är snart sambo med världens finaste älskade människa. Har världens mest omtänksamma familj. Jag har en underbar fru. Världens mest älskvärda guddotter. Ett underbart jobb. Världens finaste djur. Osv osv. Så länge alla får vara friska och hela så kan det nog inte bli någonting annat en fantastisk. 

Så välkommen tvåtusensexton. 

 
RSS 2.0