"En bra dag igen"


Klockan är 11 och jag har redan hunnit rensa upp på balkongen, varit på återvinningen, gjort bort stallet, startat tvättar, hängt ut sängkläderna på vädring och lite annat smått och gott. 

Tror det gjorde susen att umgås med farmor, farfar och pappa igår. För att sedan träffa andra sköningar intill natten. Så som att agera chaufför till bästa Peder och Jocke tillexempel. 

Så nu ska jag försöka att fortsätta med mina il. För jag har städ av trapphus och lägenhet kvar, sen ska jag även dammsuga bilen. Den är nämligen förjävlig med spån, hö, sand och hundhår. Tack vare donnan uppe på bilden - som fick åka i framsätet till återvinningen idag då baksättet var fullt med kartonger. Hon klagade inte över de utan mådde snarare som den drottning och anser sig själv att vara. 

Kvällen har dock andra roligheter inplanderade. Så det blir fina fisken det här. Glad påsk. 

"Mysfredag i solen"


Återförenades med mina pinglor igår. Det var hur underbart som helst. För fy bubblan vad jag har saknat dom. Frugan och gudabarnet. 

Så det blev en långpromenad i solen och en massa prat om allt och ingenting. 

För att sedan fortsätta allt och ingenting hos frugan. Skulle försöka hjälpa henna att hitta några kläder för kvällen också, men det var lättare sagt en gjort. 

Åh Wilma blir bara större och större. Goskiten. Jag måste nog vara sveriges stoltaste gudmor - en gudmor som senare spenderade kvällen i soffan helt slutkörd efter anbiotikakuren. Sen gick jag även och blev en gräsänka igår, för två veckor framöver. Hujeda mig.

"Min bättre hälft"

Bland det finaste sättet man kan vakna upp på, måste ändå vara att bli väckt med den här dialogen:

Filip - älskling.. jag hade en mardröm i natt. 
J - det lät inge bra, om vadå? 
Filip - att du inte älskade mig längre.  

För mig är det en underbar kärleksförklaring. På ett udda sätt och med en gnutta misär. Men samtidigt på ett oerhört fint sätt.  

Dock är hans undermedvetna orolig i onödan. För han är den enda för mig, min finaste Filip 

"Dag 8 - Detta finns alltid i min väska"


○● Läppsyl / läppbalsam 
●○ Alvedon 
○● Tamponger 
●○ Deodorant
○● Tuggummi 
●○ Hårsnodd 
○● Näsdukar
●○ Olemin inhalator
○● Allergimedecin 

Väl förberedd på det mesta så att säga.

"Dag 7 - 20 saker alla kanske inte vet om mig"


1. 
Jag har bröt min mitten tå på vänster fot 2008. Så den är "ihoptryckt" och knotig numera. Så pass att den sticker upp ovanför resterande tår. Allt det, pga att jag är så jävla klantig och snubblade över en trunk. Men det läkte fint, tills jag "bröt" den på nytt genom att kliva igenom ett sunkhål i skogen med foppatoffler några veckor efteråt innan den var färdigläkt... 

2. Jag har tagit körkortet två gånger. För jag tappade mitt första i fortkörning. 

3. Jag tycker att de är jätte jobbigt när folk dyker upp oanmälda. Jag tycker även att de är jobbigt när folk säger "jag kikar förbi dig idag" - sen får man inte veta vilken tidpunkt. Utan istället ska man sitta på helspänn och vänta. 

4. Jag blir åksjuk av karuseller men åker ändå ifall någon taggar mig. 

5. Jag älskar kriminalserier/filmer. 

6. Jag har aldrig någonsin rökt och jag kommer aldrig att göra det. Bara lukten får mig att vilja spy. 

7. Jag har haft samma mobilnummer i 11 år.

8. Första gången jag körde bil var jag 13 år. 

9. Jag har inte varit full sen 6 juli 2015. Men jag har tagit 2-3 öl under tre tillfällen sen den tiden. Thats it. Har inga problem med att ha roligt utan alkohol.

10. Jag kan inte sova med smycken på. He gå bah int. 

11. Jag har haft en höna som sällskapsdjur. Hon hette gullefjun och var världens kelgris.

12. När jag väl har fått för mig något, så ska det gärna hända på en gång. Tex - har jag fått för mig att min hårfärg inte duger och måste fixas, då ska de hända pronto. Helst dagen innan skulle det ha varit gjort. Det gör att jag kan bli något impulsiv.

13. Jag fick blindtarmsinflammation när jag var 13 år och blev bara skinn och ben under tiden. 

14. Jag har ett V-format ärr i pannan efter att ha ramlat ner ifrån ett träd som mindre. 

15. Jag jobbar med att hjälpa äldre människor och jag trivs oerhört bra med det. Det finns många pensionerade guldklimpar som förgyllar mina arbetsdagar om jag säger så. 

16. Jag väjer för alla djur på vägen. Även paddor.. Filip är inte jätte imponerad. 

17. Jag har inget till övers för folk som vänder kappan efter vinden och som umgås med folk dom senare snackar dynga om. 

18. Jag har hål i öronen men bär aldrig örhängen. Trycker endast igenom hålen någon gång ibland för att dom inte ska växa igen. 

19. Jag har haft fyra marsvin. En av dom dog en vinter när vi bodde på 27an. Åh jag skulle absolut begrava den lilla stackaren när det blev varmare ute. Så mamma la henne i en skokartong i frysen uppe på vinden. Sen flyttade vi, men det gjorde inte Trixie. Hon blev kvar där i frysen.. 

20. Jag och Filip har snart varit tillsammans i 9 månader och jag känner mig fortfarande nykär och även sådär löjligt pirrig i kroppen då jag inser att han är min.  

"Inflammation i tandsäckarna"

Igår for jag och Filip ut till bådahällan till Erik och Ingrid (Filips farmor och farfar). Där vi blev bjudna på middag och efterrätt. Men redan då hade jag väldigt ont i munnen och hade svårt att äta...


.. men när jag klev upp i morse efter en natt utan sömn så såg de ut som att jag hade hamstrat hela natten. Så jag ringde tandakuten och fick en tid 10.40.. 

.. och dessa kom jag hem med efteråt - atibiotika, ipren och alvedon. Åh alla dom här ska tas 3 gånger per dag. Vilket blir intressant då jag knappt kan svälja min egen saliv. Har tydligen fått en inflammation i tandsäckarna.. 

..sen har vi Mumin som också vill äta antibiotika tydligen. Han gick lös på apoteketpåsen för att sedan invardera kartorna då han väl tog sig in.. 

.. åh sen har vi judas som har legat tätt emot mig hela dagen. Medan Hera har varit med pappa hela dagen. Fina pappa, som även var och handlade massa flytande matprodukter åt mig. 

Så medan Filip tryckte en pizzarulle till middag hade jag fullt upp att få i mig lite kräm bara. 

Jaja. Tur jag har pappa och Filip som hjälper mig iallafall. Underbara och älskade är dom ♡.

"Visdom, jo just"

Fan, 03.50 och jag kan inte sova för fem öre. En av mina visdomständer har gått in för att ta kol på mig. Bryter snart ihop. Det gör så jävla ont att jag snart slår mig medvetslös med gjutjärnspannan. 

Så nu är det bara att vänta tills klockan slår åtta. För jag måste ringa akutjouren imorgon.. 

Åh Alvedon är ren skit. Har tryckt i mig en hel karta snart och får fortfarande ingen ro i käften, eller kroppen för den delen. Förbannat. 

"Fin besök lördag kväll"


Igår fick vi minsann fint besök här hemma. Sammy och Liza kom över på middag. Sen blev de spel och öl för att avsluta kvällen/natten med efterrätt och heta diskussioner om alla möjliga roliga ämnen. 

Det är kul med olika åsikter och folk som vågar framhäva dom på ett snyggt sätt. 

Så det var minst sagt trevligt och underhållande och måste göras fler gånger. Sen däckade jag som ett ljus efter ett par glas vatten. Filip var lite piggare men sov desto längre på morgonen istället. Haha. 

"Dag 6 - min favoritplats"


Hit kommer jag när jag behöver tänka. Varva ner. Ta de lugnt. Ventilera. En av mina absoluta favoritplatser. 

Sen att få se den från hästryggen, det är det absolut bästa. 

Sen Filips famn. Sitta bakom ratten på en V8. Skeda med Hera. Mysa med missarna osv. De är favoriter som kan utföras på alla platser typ. Sen att sitta bakom styret på en skoter uppe på fjälle är något jag önskar att jag kunde göra alla vinterdagar. 

"Dag 5 - mina största misstag"


1. Ett misstag jag gjorde igår kväll när jag vaknade upp på soffan efter att ha tryckt i mig marabou, var att tro att jag hade missat en bit innan jag tuppade av. Så jag slängde in den där lilla bruna biten som låg på pappret när jag öppnade upp ögonen igen. MEN, såklart blev besvikelsen enorm och något bitter. För det var givetvis inte någon missad choklad som låg där, utan det var Filips begagnade prilla.. Men jag får väl säga som Sune sa i Sunes sommar - "Mmm, vad gott". 

2. Utöver de har jag dejtat svin. Inte lyssnat på mig själv eller min kropp. Lagt ner min själ i folk som inte har förtjänat det. Bestigit berg och korsat hav för människor som senare inte ens har hoppat över en stubbe för mig. 

3. Men mitt absolut största misstag var att inte lyssna på min kropp och min själ. Tanken kommer alltid gnaga i mig, om de hade varit annorlunda idag, ifall jag hade fått hjälp 7 år tidigare. Hade jag sluppit medicin resten av mitt liv? Hade jag sluppit generell ångest över små obetydliga saker? Hade jag kunnat stå i en affär med mycket folk utan att få panik? Frågorna är många. Men jag har inget svar. Men det är mitt största misstag. Men samtidigt var de inte så lätt att få hjälp över något när man ingenting sa och ingenting förstod.

"Dag 4 - vad jag är mest nöjd med när det gäller mitt utseende"

 
Det här med att ge sig själv komplimanger, det är inte min starka sida. Men jag uppskattar att jag har en len och jämn hy utan finnar, så no makeup needed, sen mina markerade ögonbryn som formar in mitt ansikte är inte så dumma dom heller. Sen uppskattar jag verkligen att jag har en röv som kan bära upp alla sorters jeans. Men jag får väl ta och tacka ridningen för det.
 
Utöver det så är jag väl rätt nöjd över mina ögon, för inget är större än det andra, dom ligger inte snett och dom håller inte på att ramla ur ögonhålan eller något annat skumt. Så det är tryggt. Speciellt då ögonen är det första man lägger märke till hos en annan individ (oftast). 
 
Hur som, jag är den jag är. Jag får vara nöjd med det. Även fast jag inte är någon WOW tjej. Så har jag en helhet som skapar en "trevlig" tjej. Så jag kanske inte sticker ut ur mängden. Men jag är inte stenful heller. Vad mer kan man begära? 

"Lördag kväll och cyklop med gopro"




"Lite ledighet är bra för kropp och knopp"


Klockan 14.05 igår hade jag redan hunnit ≡ 
 
• motionera häst och hund
• mockat hagen
• städat lägenheten 
• tvättat
• intensiv tonat håret 
• dammsugat trapphuset
 
Och lite annat smått och gott. Sen gick min hjärna på högvarv. Mest för att det är så oerhört sjukt. Jag var nämligen ledig i förrgår också, men fick inte ett jävla skvatt gjort den dagen. Och med inte ett skvatt, så menar jag verkligen > inte ett skvatt. 
 
Medan jag igår hann med allt det där på bara förmiddagen. För att sedan mysa några timmar med fika och seriegluttning innan de bar iväg mot mamma och Johan. Där det blev oxfile och hasselbackspotatis till middag, med - dom, syrran, Peder och Jocke (Filip och jag). 

Där vi även blev kvar till halv ett på natten. Efter sällskapsspel och en nostalgitripp bland videos och bilder. 

Och för mig är de sjukt > hur jag första lediga dagen är så psykiskt och fysiskt utmattad, att kliva upp ifrån sängen bara för att äta frukost känns som mission impossible. För att dagen efter arbeta som en understimulerad ninja på hash. 

Det är sjukt och det är jobbigt, att dagarna kan vara så jävla olika. Det är nästan så att jag skulle vilja anklaga delar av min egna hjärnan till att vara schizofren. 

Jaja. När jag är 85 så kanske jag har listat ut alla mina defekter och har lärt mig att hantera dom. Lagomt till demensen. Då största problemet lär vara att sätta skorna på rätt fot och inse att plastblommorna inte behöver vattnas. 

"Tydligen så är de helg igen"

Fredag igen och dagarna bara försvinner under fötterna. Förra veckan så hade jag en mysig och jobbfri helg. Den här helgen blir inte alls lika fri. Men näst därtill. Är ledig idag och jobbar kväll imorgon. 

Men förra helgen så hann vi med myskväll med pizza och götta. En tur på IKEAs invigning. Och jag hann även med ridturer i de mysiga vädret osv osv. 

Ikväll blir de att äta middag med familjen i det gröna huset. Sen vad jag lyckas åstadkomma under timmarna innan dess är ännu obekräftat. 

 

"Endast en massa mys"

RSS 2.0